Betalen via Bankcontact

In het verleden heb ik op verschillende websites problemen gehad met het betalen via Bankcontact. Telkens gaf mijn bank een error over technische problemen. Het werkt echter wel in een browser zonder verdere instellingen. Dit keer deed ik dat niet, maar startte ik Chromium. Ik gebruik die browser niet voor dagelijks gebruik, en er zijn dan ook geen extensies en dergelijke geïnstalleerd, en toch werkte het niet. Ik had gezien dat het icoontje dat er third-party cookies geblokkeerd waren aanwezig was, en probeerde dit eens uit te schakelen. En, jawel, het werkte nu wel.

Dus, ik concludeerde dat het in Iceweasel ook gewoon zou werken als ik third-party cookies niet zou blokkeren. Ik wou dit echter zeker niet algemeen gaan toestaan, en keek even naar de instellingen, en concludeerde dat een exception toevoegen om de juiste website altijd toe te laten voldoende zou zijn. Ik zag twee mogelijkheden: ogone (third-party cookie), of mijn bank (wil third-party cookie uitlezen), en het bleek mijn bank te zijn. Voortaan kan ik met een gerust hart op elke website betalen, zolang ze het gebruikte (sub)domein maar niet wijzigen.