network-manager (2)

Het is al een tijdje dat het niet meer lukt om verbinding te maken met mijn 3G-dongle onder Debian Jessie. Ruwweg sinds Debian op systemd-logind is overgestapt. Vandaag heb ik eens de tijd genomen om te zoeken waar het probleem zit. Na heel lang zoeken, en een hack gevonden te hebben die soms leek te werken heb ik de oplossing gevonden: Mobile Networking bij nm-applet uitschakelen, en terug inschakelen.

Hiermee is het dus redelijk duidelijk dat het probleem bij network-manager ligt. Daarnaast vond ik nog een aantal andere bugs tijdens het zoeken, die al gerapporteerd en gefixt werden upstream. Het is goed mogelijk dat ook mijn probleem daarmee opgelost is, en dus wordt het afwachten tot deze update in Debian geïntroduceerd wordt. Ook op kot heb ik trouwens problemen, en moet ik steeds mijn (ethernet!) verbinding opnieuw maken na het opstarten ...