apt-cacher-ng

Thuis staan er permanent 5 Debian computers, en momenteel mag je daar mijn laptop bijtellen. Mijn server bevat ook nog eens een zestal virtuele servers, en zo zitten we al aan 12. Na de examens neem ik mijn computers en server onder handen, en ik zal hierbij Debian Jessie op mijn desktops installeren. Dat betekent nog meer updates ... Maar de snelheid van het internet is hier nogal beperkt, en dan is het niet zo handig als iedere computer x aantal minuten updates zit te downloaden, zeker omdat een groot aantal pakketten op al die machines geüpdatet moeten worden.

Daarom heb ik vandaag apt-cache-ng geïnstalleerd, wat er voor moet zorgen dat updates voortaan slechts éénmaal gedownload worden, en daarna gewoon uit de cache op mijn server gehaald worden. Er is ook apt-cacher, maar die heeft nogal wat dependencies nodig, en ik zie niet meteen een voordeel, behalve dan misschien dat het een Debian-project is ... Nu, ik kan achteraf nog altijd veranderen, mocht het nodig zijn.