Touchpad

Ik vond het wat vervelend om telkens mijn touchpad in te drukken om te klikken. Dit leverde problemen op voor de middenmuisklik, en het maakt een vervelend geruchte. Daarnaast, ik vrees een beetje voor de levensduur van mijn touchpad als ik de hele tijd zo zit te klikken. Dat heb ik opgelost door terug zoals op mijn EeePC click on tap aan te zetten. Het probleem was echter dat dit veel te gevoelig was, en ik de cursor nog amper kon bewegen zonder event. Na wat zoeken heb ik nu het volgende in mijn xorg.conf:

Section "InputClass"
	Identifier	"touchpad peppy cyapa"
	MatchIsTouchpad	"on"
	MatchDevicePath	"/dev/input/event*"
	MatchProduct	"cyapa"
	Option		"FingerLow"		"10"
	Option		"FingerHigh"		"10"
	Option		"FingerPress"		"500"
	Option		"BottomEdge"		"400"
	Option		"AreaBottomEdge"	"400"
	Option		"TapButton1"		"1"
	Option		"TapButton2"		"3"
	Option		"TapButton3"		"2"
EndSection

30/05/2014, 15:13:
Hmmm, het leek toch meer een placebo-effect, zeker als je wat scheef zit is het een ramp. Ik vond deze middag deze site, en het werkt:

Section "InputClass"
	Identifier	"touchpad peppy cyapa"
	MatchIsTouchpad	"on"
	MatchDevicePath	"/dev/input/event*"
	MatchProduct	"cyapa"
	Option		"FingerLow"		"10"
	Option		"FingerHigh"		"10"
	Option		"BottomEdge"		"400"
	Option		"AreaBottomEdge"	"400"
	Option		"TapButton1"		"1"
	Option		"TapButton2"		"3"
	Option		"TapButton3"		"2"
	Option		"SingleTapTimeout"	"140"
	Option		"MaxTapTime"		"140"
	Option		"MaxTapMove"		"20"
	Option		"ClickTime"		"5"
	Option		"LockedDrags"		"true"
	Option		"LockedDragsTimeout"	"100"
EndSection