Ruby on Rails installeren

Ruby on Rails ... fantastisch ... Dit was het framework waar me in twee van de drie practica van Internettechnologie mee moesten werken. Nu, zei vinden dat ze de waarheid in pacht hebben of zo, zei kunnen veel beter een packagemanagement systeem ontwikkelen dan de verschillende distributies. Tja, geen apt-get dus voor rails. Echter, ze dringen er wel nogal op aan om systemwide te installeren, wat ik helemaal niet wil zonder apt-get!

Ik heb dit nu al twee keer gedaan, eens op mijn netbook, en een keer op mijn kotpc. Nu wil ik het ook op mijn nieuwe laptop installeren. Ik heb het toen gelukkig wel in een mailtje gezet, maar de bundle install ontbreekt, dat heb ik terug moeten uitzoeken:

apt-get install ruby-dev libsqlite3-dev rubygems-integration nodejs
gem install rails user-install
bundle install path /home/kevin/.gem

De path wordt ook niet vermeld bij bundle help. Ben ik nu de enige die niet gediend is dat elk programma gaat zitten zooien op mijn systeem?