fontconfig voor Chromium

In Iceweasel maak ik gebruik van NoScript, Ghostery en Addblock Edge, en heb ik Lightspark geïnstalleerd voor flash. Echter, op sommige sites zorgt dit voor problemen. En dan kijk ik welke scripts nodig zijn, en of er een afhankelijkheid is van een tracker, maar wanneer dit een site is die je anders nooit bezoekt, is dit soms gewoon vervelend.

Daarom ben ik een tijdje geleden beginnen Chromium opstarten voor dit doel. Er is echter één probleem hiermee: de fonts in Chromium zijn afschuwelijk. Nu, er is wel meer mis met Chromium, maar om occasioneel eens een site te openen uit gemakoverwegingen, is dat geen probleem, ik zal het gewoon nooit als default browser gebruiken. Met name het feit dat er geen afzonderlijke search-bar is vind ik een beetje vervelend, dat is handig om even snel de searchengine aan te passen tijdens het surfen, want ik selecteer vaak tekst om die dan via de rechtermuisknop op te zoeken. Erger vindt ik dat er geen echt equivalent van NoScript is. Je hebt wel Scriptsafe, wat in de buurt komt, maar telkens op dat icoontje gaan klikken ... Verder heb je toch echt heel veel extensies nodig om bijvoorbeeld er nog maar voor te zorgen dat Chromium niet afsluit als je een tab sluit, of voor autoscrolling, het uitschakelen van de geschiedenis, ...

Maar bon, de fonts dus. Ik las op een paar oude discussies dat Chromium fontconfig negeerde, en enkel de Xfdesktop deamon opvolgde, maar dat er wel aan gewerkt zou worden. Nu, het lijkt erop dat het nu omgekeerd is ... Enfin, met het volgende .fonts.conf bestand is dit opgelost:

<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE fontconfig SYSTEM "fonts.dtd">
<fontconfig>
	<alias binding="same">
		<family>Verdana</family>
		<prefer>
			<family>DejaVu Sans</family>
		</prefer>
	</alias>
	<match target="pattern">
		<edit mode="assign" name="dpi">
			<double>96</double>
		</edit>
	</match>
	<match target="font">
		<edit mode="assign" name="antialias">
			<bool>true</bool>
		</edit>
	</match>
	<match target="font" >
		<edit mode="assign" name="hinting">
			<bool>false</bool>
		</edit>
	</match>
	<match	target="font">
		<edit mode="assign" name="hintstyle">
			<const>none</const>
		</edit>
	</match>
	<match	target="font"	>
		<edit mode="assign" name="rgba">
			<const>none</const>
		</edit>
	</match>
</fontconfig>