GRUB Default kernel

Bij ons thuis in Eggewaarts zijn er al een tijdje verbouwingen aan de gang. In november werd er gewerkt aan de elektriciteit, en daarbij is de elektriciteit ook even uit geweest, waardoor mijn server offline was, en bijvoorbeeld alle opnamen van TV stopten. Nu had ik een dag daarvoor wat zitten rommelen in het BIOS van mijn computer in Gent, en daarbij werd ik er aan herinnerd dat je in het BIOS doet na een stroomonderbreking: de computer opstarten, de toestand (aan/uit) van voor de onderbreking herstellen, of uit laten. En dit heb ik dus toegepast op mijn server thuis.

Dat was echter nog niet voldoende, want voorlopig draaien de virtuele servers nog OpenVZ, tot ik eens tijd vind om over te schakelen op LXC. Tot dan gebruik ik de OpenVZ-kernel van Debian Squeeze. Dat wil echter wel zeggen dat ik niet wil dat de server start met de nieuwste kernel, want dat is natuurlijk de standaard kernel van Debian Wheezy. Ik wil dus dat automatisch de derde kernel in GRUB geselecteerd wordt.

Na wat opzoekwerk vond ik deze website en heb ik de volgende regel aangepast in /etc/default/grub:
GRUB_DEFAULT=2