Horizontale offset

Een paar dagen terug wou ik terug beginnen aan mijn digitalisering, nadat het stil had gelegen om te gaan werken. Ik twijfelde echter of ik wel wou terug beginnen. Immers, ik had opgemerkt dat de nieuwe video speler een zeer goede beeldkwaliteit had, maar, zeker na digitalisering, viel het op dat de offset van de horizontale lijnen instabiel was/is. Na wat research bleek dat het feit dat dit niet zo was met de oude JVC te maken heeft met het feit dat de oude JVC naar alle waarschijnlijkheid een ingebouwde TBC had, aangezien het nu optredende effect een normaal effect is.

Hierdoor begon ik te twijfelen of ik wel verder wou gaan, en begon ik te denken wat de mogelijkheden waren. Zeker geen nieuwe videospeler kopen, noch een afzonderlijk apparaat, daarmee zou de kost van de digitalisering te hoog oplopen. Maar, ik zou wel kunnen vragen of ik de video-spelers van familieleden eens zou kunnen testen. Maar, uiteindelijk heb ik er vanaf gezien, immers, op die manier kan ik nog lang doorgaan, en weet ik nooit zeker of ik nu al dan niet kan beginnen. Daarnaast zijn dat allemaal oude spelers, waardoor dan weer het beeld zelf van lagere kwaliteit kan zijn. Daarnaast is het maar de vraag of ze dan TBC hebben, en heb ik dan misschien wel een jaar vergooid op het vlak van de digitalisering.

Ik zal dan ook gewoon meteen beginnen met het digitaliseren, maar enkel knippen met DVBCut, welke ook MPEG PS streams ondersteund, naast de TS streams van DVB(-T). Wanneer het dan klaar is zal ik dan eens moeten kijken om die storing weg te filteren. Eventueel door een eigen implementatie (of zelfs algoritme), eventueel met DeJitter voor AvxSynth. Die laatste is echter nog niet bepaald op punt gesteld, waardoor de kans relatief groot is dat ik gewoon eens zal uitzoeken als het moment daar is hoe ik zelf een filter kan schrijven voor Avidemux, eventueel aan de hand van de source code van DeJitter.