Automatisch afsluiten

Het is al een hele tijd geleden dat ik er voor gezorgd heb dat mijn computer automatisch opstart wanneer ik iets wil opnemen, of toch in het geval hij nog niet opgestart is. Tot noch toe had ik echter nog steeds niet gedaan om hem ook terug af te sluiten.

Gisteren heb ik daar eindelijk iets aan gedaan. Naar aanleiding van de problemen die ik had met de computer van mijn moeder, was er ee hernieuwde interesse om dit nu eindelijk eens te doen, en op een manier waar geen afzonderlijke root cronjob opmijn computer zelf nodig was.

Als eerste dacht ik dus een policykit, en daar had ik het volgende commando voor:
dbus-send system print-reply dest=org.freedesktop.ConsoleKit /org/freedesktop/ConsoleKit/Manager org.freedesktop.ConsoleKit.Manager.Stop

Nu kreeg ik steeds het volgende:
Error org.freedesktop.ConsoleKit.Manager.NotPrivileged: Not Authorized

Nu, de oplossing zou moeten liggen in het starten van een sessie:
ck-launch-session

Echter, dit verhelpt het probleem niet. Mogelijk wordt het recht enkel toegekend aan de GUI, of is het omdat ik ook via de GUI ingelogd was, maar dat bleek het toch ook niet te zijn.

Uiteindelijk toch wat verder gekeken, en blijkt dat dit ook niet echt de beste manier zou zijn, vanuit een cronjob. Dus, lijkt het dan het beste dit op te lossen via sudo, en dus voegde ik de volgende lijn toe aan mijn /etc/sudoers file:
kevin ALL=(root) NOPASSWD: /sbin/shutdown