Usermap: 1 week na de release

Op 10 februari heb ik de Usermap plugin gereleased, en er was heel wat belangstelling en goede reacties. Alleen had ik beter gedaan wat ik eerst van plan was: het uitbrengen als beta software.

Maar dat deed ik dus niet en direct was er al een grove fout in de README.txt ontdekt. Ook een paar andere bugs kwamen te voorschijn en werden onmiddellijk bijgewerkt, wat resulteerde in 1.0.1.

Verder waren er problemen met IE. In IE ging het volledige systeem de mist in.

Dat was natuurlijk een groot probleem en ondertussen werkte ik het systeem nog wat bij in verband met bugs.

Om een oplossing te zoeken moest ik het natuurlijk kunnen testen met IE, en aangezien ik geen IE/Windows ter mijnen beschikking heb heb ik gevraagd aan spinning, de gene die de bug melde, om het te testen.

Hij ging akkoord en ik begon er aan. Eerst de volledige code weg doen, enkel de basis overhouden. Maar ook dat werkte niet. Zodus even gecontroleerd in de documentatie van Google, en het op hun manier toegepast. Dat werkte, en dan maar alles naar dat principe toegepast.

Het probleem zat hem in het tekenen van de kaart. Dit gebeurde in de body, na de div te hebben geplaatst. Dit werkte echter niet. Alles in de header zetten en twee functies maken (van dingen die voorheen anders werden gedaan) bood de boodschap. Gewoon een van deze functies laden via "onload" in de body en het is opgelost.

Toch was er eerst een probleem. Met name de places werkten niet meer. Uiteindelijk werd het hertekenen van de kaart bij het veranderen van de place de oplossing, vandaar die 2de functie.

En verder is er nog gebruik gemaakt van "onunload" in de body. In de documentatie stond dat vermeld om, met een functie uit de Google Maps API, het geheugen van de browser "op te frissen".