chronic

Aan het begin van de examens vond ik op een avond op mijn netbook, ik weet niet meer wat ik exact aan het zoeken was, maar ik vond het pakket moreutils. Dit bevat een aantal extra commando's, waaronder chronic, die enkel de output van een commando toont wanneer de exit code niet 0 was, of dus als er iets fout gelopen was.

Nu is dat exact wat ik een tijdje geleden geregeld heb om minder emails te krijgen, bijvoorbeeld van alle backups:
rsync ... > /home/kevin/.cronjobs/log/rsync-games-previous 2>&1 ; if [ $? -ne 0 ] ; then cat /home/kevin/.cronjobs/log/rsync-games-previous ; fi

Dit gebruikte ik sinds enkele maanden om hetzelfde te bereiken als chronic. Nu waren er hier en daar toch problemen met mijn aanpak, en het is op zijn zachts nogal lang. Daarom had ik graag beginnen overschakelen op chronic. Nu draait mijn server, voorlopig, nog Ubuntu 10.04, het is de bedoeling dat dit Debian Wheezy wordt. Maar, zover zijn we nog niet, en ik was bezig met het aanpassen van mijn crontab file voor de opnames, en wou dit meteen eens uittesten. Echter, toen ik moreutils installeerde bleek dit niet voldoende. Toen ik op de Ubuntu package pagina keek, wist ik ook waarom, de versie die gebruikt werd bevatte nog geen chronic. De enige versieafhankelijke dependency is libc6, en bij 0.45 van Ubuntu 12.04, en die heb ik dan ook toegevoegd aan mijn repo. Ondertussen is het trouwens al geïnstalleerd, en nu kunnen we verder.