Citrix Cerftificaat

Al een tijdje kon ik niet meer inloggen op Athenax, de Athena-site waarvoor geen VPN-verbinding vereist is. Ik kreeg met name een SSL error 61 met verdere info over welk certificaat tekort was. Uiteindelijk vond ik dat de Citrix certificaten worden opgeslagen in /opt/Citrix/ICAClient/keystore/cacerts, en daar blijken dan slechts 5 certificaten in te staan. Her en der op het internet vind je tips om van die map een symlink te maken naar /usr/lib/ssl/certs, maar dat lijkt me niet verstandig. Wanneer je dan een nieuwe versie van Citrix installeert zal je er dan eerst aan moeten denken om die link ongedaan te maken, want anders kan Citrix onbedoeld een aantal certificaten toevoegen, verwijderen of wijzigen, en dat met effect op het gehele systeem. Dus, heb ik gewoon het betreffende certificaat gekopieerd naar de de Citrix-map, waardoor het probleem is opgelost.

cp /usr/share/ca-certificates/mozilla/UTN_USERFirst_Hardware_Root_CA.crt /opt/Citrix/ICAClient/keystore/cacerts