DVB-T driver

Het compileren van de module werkte goed, en het werkte effectief. Alleen, de tvheadend op de Pi draaien bleek toch niet de beste keuze, in die zin dat de pi vooral geen radd leek te hebben met de HDD en de DVB-T stick tegelijkertijd, en dat zou wel eens vervelend kunnen zijn als je wil opnemen ... Dus, de oplossing zou dan zijn dat de Pi enkel nog de frontend heeft, en de backend op mijn pc draait. Om dat te doen moest ik dus ofwel de experimentele (voor Debian) Linux 3.8 kernel draaien, of moest ik de module gewoon compileren voor mijn computer. Ik heb dat laatste gedaan, en wel volgens de volgende stappen:
Eerst en vooral moest ik natuurlijk de source downloaden:

git clone https://github.com/ambrosa/DVB-Realtek-RTL2832U-2.2.2-10tuner-mod_kernel-3.0.0
cd DVB-Realtek-RTL2832U-2.2.2-10tuner-mod_kernel-3.0.0/RTL2832-2.2.2_kernel-3.0.0

Volgens de website die me op weg hielp bij het compileren en opsporen van alle zaken werd vermeld dat ik INCLUDE_EXTRA_DVB moest aanpassen naar 320. Toch bleek ik achteraf tegen problemen aan te lopen. Al snel vond ik allerlei mogelijke fixes, maar toen ik in de Makefile keek zag ik dat het eigenlijk geen probleem zou mogen zijn. Toen ik zelf een absolute locatie ingaf bleek het wel te lukken. Blijkbaar gaf PWD een verkeerde waarde terug ...

INCLUDE_EXTRA_DVB := include-320
SOURCEDIR := /home/kevin/Documents/SVN/DVB-Realtek-RTL2832U-2.2.2-10tuner-mod_kernel-3.0.0/RTL2832-2.2.2_kernel-3.0.0

En vervolgens compileren, in de juiste map zetten en aan als module aan de kernel toevoegen:

make clean
make
sudo cp dvb-usb-rtl2832u.ko /lib/modules/3.2.0-4-686-pae/kernel/drivers/media/dvb/dvb-usb
sudo depmod -a

Nu had ik een vloeiend werkende TVHeadend backend, maar op de Pi kon ik NIET afspelen. Daar kreeg ik enkel een zwart scherm, terwijl het op mijn computer altijd al lukte. Dit bleek een probleem te zijn van Omxplayer. Wanneer je echter een recentere versie van TVHeadend (ik gebruikte eerst de stable repo voor wheezy, nu de unstable (in de beta had ik het niet gevonden, maar waarschijnlijk keek ik op de verkeerde plaats, want ook bij de unstable vond ik het niet direct. Ik zal dit zeker nog eens controlleren) en timeshift activeert, werkt het wel. Enig probleem: wanneer je rechtstreeks TV kijkt is de verhouding van het beeld totaal verkeerd. Naar verluid wordt er momenteel hard aan gewerkt, dus hopelijk dat er binnen afzienbare tijd een update komt voor Raspbmc waarin het werkt. Eventueel zou ik zelf een andere versie kunnen installeren, want naar verluid zijn er builds waarmee het al werkt.