Raspberry Pi

Toen ik het bericht over de voorbereiding van de Raspberry Pi toevoegde zag ik dat nog steeds geen post over mijn Raspberry Pi had toegevoegd. Ik heb toen zo ongeveer de eerste regel beginnen typen, en terug er mee gestopt. Nu komt het er toch eens van.

Oorspronkelijk had ik de Raspberry Pi besteld bij RS. Immers, Farnell bood geen verkoop van behuizingen aan aan consumenten, en er kon dacht ik zelfs enkel betaald worden via creditcard. Na meer dan 2 maanden had ik daar echter nog steeds niets van vernomen, en je las overal verhalen van mensen die al veel langer wachtten. Op hun website was er zelfs geen levering meer aangegeven sinds enkele maanden. Ik ben dus beginnen zoeken naar alternatieven, en bleek dat een aantal webshops ontstaan waren die Raspberry Pi's opkochten (bij Farnell?) en dan terug doorverkochten. Een ervan was NewIT, en die bleek in zijn korte bestaan een goede reputaties te hebben opgebouwd, en had geen al te hoge verzendingskosten naar België. Verder kon je er ook alles voor de Pi meteen bij bestellen. Ik moest wel nog even wachten, want men was nog bezig om een Europese voedingsadapter te zoeken om te verkopen, wat geen probleem was, vermits ik toch nog even moest wachten op de terugbetaling van Farnell, en tot er wat extra geld overgeschreven was op Paypal (want het was wel iets duurder dan RS, zo waren de verzendkosten in 9.95 pond, terwijl RS 6-7 euro rekende. Verder had ik ook een paar extra dingen besteld.

En zo had ik al snel, eindelijk, mijn langverwachte Raspberry Pi in handen. Ik had al vanaf de lancering wel zin in het apparaatje, maar werd wat uitgesteld, onder andere door de wachtlijsten aan het begin van de lancering. En ook toen ik bestelde leek RS al moeite te hebben om aan de vraag te voldoen. Ondertussen heb ik echter al een tweede Pi besteld die gecollecteerd wordt in het datacenter waar PCextreme zit, in Nederland. Het is de bedoeling daar een mailserver op te gaan draaien, want dat is toch een klein puntje van kritiek op PCextreme: ze hechten weinig waarde aan de verdere beveiliging door gebruik te maken van geëncrypteerde connecties van het e-mail verkeer. Daarom zal ik het dan maar zelf gaan doen. Volgende week wordt het opgeleverd, dus zou wel eens iets kunnen zijn om tijdens de examens 's avonds de gedachten even mee te verzetten. Ik heb ook wel zin om er een boek over ŧe kopen, maar daar heb ik nog geen beslissing over genomen.