Raspberry Pi voorbereiden

Eerst een stukje inleiding. Het gebeurt niet elke dag dat ik hier iets vertel van niet-technische aard, maar het zal later wat verduidelijken en het ligt op mijn lever. Het zit zo dat er vorige week problemen waren met het slot van de voordeur op mijn kot. Hierdoor stond de deur tijdens de week op een kier. Mijn fiets doe ik normaal op de gang op slot met het ringslot, niet zozeer uit wantrouwen voor mijn kotgenoten dat ze mijn fiets zouden stelen, maar omdat ze zo gedwongen worden toch iets voorzichtiger te zijn. Voorheen heb ik dat een periode niet gedaan, met als resultaat dat 's ochtends steeds mijn ketting er af was, en ik niet meteen (en niet zonder zwarte vingers) kon vertrekken, vandaar ... Nu doe ik dit 's middags meestal niet, omdat hij er dan niet zo lang staat, er ook heel wat minder fietsen staan, en zo kan ik sneller vertrekken. Vrijdag was ik even in de war, had wat pijn aan mijn been (was opgezwollen door een ongeval een week eerder) en ik heb hem niet op slot gedaan. U raadt het al: maandag was mijn fiets weg! Nu ben ik geen grote moraalfilosoof, maar waar gaan we naartoe! Fietsen stelen, tot daaraan toe, het lijkt een zeer populaire misdaad, maar om gewoonweg een huis binnen te stappen, en leuk met een van de fietsen op de gang terug naar buiten gaan, dat slaat echt alles!!

Enfin, er moest dus een oplossing komen, en thuis reed ik rond met de fiets waar mijn vader mee reed tijdens zijn studententijd in Limburg. Omdat ik nogal gehecht ben aan de luxe van de fiets, wilde ik dan ook zo nel mogelijk een vervangfiets, en dat was de ideale oplossing. Vandaag moest mijn moeder toch in Gent zijn, en dus ben ik na de les vandaag naar het UZ geweest, en de fiets opgehaald. Deze morgen was er echter een pakketje uit "China" mee, en mijn moeder had dat voor mij reeds meegebracht.

En zo komt het dat ik vandaag al even bezig kon zijn met mijn bestelling uit Hong Kong, bestaande uit 2 pakjes elektrische draden, waarvan eentje besteld wegens mogelijk nuttig in de toekomst (kost 1 euro, en als ik het nodig heb zou ik terug zolang moeten wachten). Deze draadjes dienen om de GPIO van de Raspberry Pi te gebruiken, met als doel er een infrarood-ontvanger op aan te sluiten. Die heb ik besteld bij conrad, maar staat al van eind februari genoteerd als klaar om te verzenden. Zal straks nog maar eens een vriendelijk mailtje sturen, en anders morgen maar eens bellen, want mijn geduld raakt op.

Maar, als ik die ontvanger dan eindelijk heb kan ik mijn Raspberry Pi dan omtoveren tot een uiterst flexibele Media Speler/Center. Het is een Speler in die zin dat slechts een beperkt aantal formaten kan afspelen (de processor zelf is niet krachtig genoeg om wat dan ook af te spelen, en het is dan ook volledig afhankelijk van de video-chip), maar anderzijds heb je wel de vrijheid van een Media Center, inclusief de mogelijkheid om er via USB evt DVB-T of zo mee te bekijken, want ik ook zal proberen. Wordt vervolgd ...