ATI drivers

Voor de examens was er het project voor Scriptingtalen. Voor het project werd gebruik gemaakt van de Pyhton-bindings van Blender. Nu had ik dus zeker mijn grafische kaart nodig, en net dan waren er problemen met de ATI drivers die niet compatibel waren met de nieuwe X-server, en ik geloof dat het niet lukte met de open-source drivers, of niet goed genoeg en dus ben ik maar snel achter een Geforce 210 geweest. Niet sneller dan de ingebouwde ATI chip, maar toch drivers die dus beter onderhouden worden. Er zijn zeker een paar minpuntjes ook aan de nvidia drivers, maar toch is het terug een beetje bevestigd dat je zekerder bent bij Nvidia voor Linux drivers. Als bijkomend voordeel geld dat de video-versnelling van Nvidia veel gemakkelijker aan de praat te krijgen is dan die van ATI.

Nu moest ik natuurlijk nog er voor zorgen dat ook effectief gebruik werd gemaakt van de Nvidia kaart, en niet van de ingebouwde chip, en dat dit correct gebruikmaakte van de Nvidia drivers. Daarvoor vond ik het volgende commando:
X -configure

Zo leert mij de bash geschiedenis van root mij tenminste, want zelf wist ik het niet meer exact, en heb ik het volgende gebruikt voor de configuratie van een oude computer voor beneden aan de TV (waarover later meer):
Xorg -configure

Waarschijnlijk is er geen verschil, heb het niet nagekeken, maar toch het vermelden waard, aangezien het aantoont dat als wel iets hebt horen luiden, maar de klepel niet meer weet hangen, je toch tot een iets andere oplossing kan komen. Nu, in dit geval nu niet zo zeer, maar toch.