IRC chat

Rond de periode van de examens wou ik er voor zorgen dat ik meer meldingen kreeg van activiteit op de IRC chat met Pidgin. Het is namelijk zo dat ik met behulp van een private IRC server een mogelijkheid tot chatten wil verzorgen met het thuisfront. Maar, ik wou daarbij meer een melding krijgen, zodat het meer zou opvallen als er een bericht werd gepost op de chat als ik bezig was. Nu heb ik daarvoor uiteindelijk libnotify plugin voor pidgin gebruikt, die u echter niet meer in de Debian repos voor Wheezy zitten. In mijn draft voor dit bericht stond enkel het volgende:
libindicate libnotify
Maar wat libindicate daarmee te maken heeft???

Maar, nu ik even terug keek in de repos, zag ik het pakket pidgin-guifications. Dat blijkt een nog vollediger pakket aan te beiden. Het standaard thema is dan wel 0 aan waarde, vermits zelfs de melding wordt afgebroken, maar er bestaan bijvoorbeeld ook gewoon thema's die de libnotify-meldingen nabootsen, dus ...

Maar, ondertussen heb ik naar een manier gezocht om vanuit Gent gemakkelijk een verbinding te maken met de IRC server op mijn netwerk in Eggewaarts. Tot noch toe maakte ik daar telkens een nieuw ssh-tunnel voor. Ik heb nu daarvoor gebruik gemaakt van autossh op mijn Raspberry Pi (waarover later meer;)). autossh biedt alle ssh functionaliteit aan, maar maakt automatisch een nieuwe verbinding als de huidige verbroken wordt. Dat laatste is zeer belangrijk, den maar aan een verandering van IP-adres, maar ook als de verbinding om wat voor reden even verbroken wordt, moet die terug hersteld worden. Door autossh te straten met start-stop-daemon in /etc/rc.local heb ik dus altijd, als mijn Pi aanstaat, een IRC verbinding. Als ik er dan voor zorg dat de tunnel terug over het LAN geopend wordt, dan kan ik dus terug altijd een IRC verbinding aangaan op mijn computer.

Het exacte commando zal ik later een posten, heb het nu niet bij de hand ...

20/02/2013, 20:06:
Zoals beloofd:
sudo -u user2 start-stop-daemon background start exec /usr/bin/autossh -T -C -N -g -L port1:lokaal:port2 user@server