NFS problemen

Tijdens de examens vorig jaar had ik het probleem dat mijn NFS schijven niet meer automatisch gemount werden bij het opstarten van mijn computer. Uiteindelijk bleek de afwezigheid van ifupdown de oorzaak te zijn, en de oplossing van mijn probleem.

Maar, ik heb ondertussen alweer een tijdje dit probleem. Als tijdelijke oplossing heb ik gewoon bij al mijn computers mount -a toegevoegd aan de rc.local. Maar, op een avond heb ik op de computer beneden die ik geprepareerd heb voor mijn zuster, waarover later meer, toch even uitgezocht wat het probleem is. Ik kon het terugbrengen tot een if statement die altijd false oplevert. Waarschijnlijk heeft dit als oorzaak dat er ergens een extra pakket nodig is.

Het heeft te maken met de controle of er een verbinding is, alleen faalt die dus altijd. Verwijderen werkt perfect eens de computer werd opgestart, maar levert natuurlijk problemen op als ik later de computer opnieuw wil starten, want dan zal hij vastlopen op het moment dat hij probeert een verbinding te maken, nog voor er een werkende verbinding is. Ik moet dus eens uitzoeken waar de waarde bepaald wordt die er getest wordt, en hoe het dus komt dat die waarde bij mij niet bepaald is. Dat zal dus meteen de oplossing zijn voor mijn probleem.