Eclipse

30/03/2012
Ik heb denk ik vorige week eclipse van de repo verwijderd, aangezien eclipse terug in de standaard wheezy repo aanwezig is. Er was echter een pakketje achter gebleven, wat ik nu verwijderd heb. Verder heb ik eclipse-pydev willen toevoegen aan de repo, aangezien dit als een mogelijkheid werd aangegeven voor het scripten in Python tijdens de les Scriptingtalen. Dit heeft echter wat voeten in de aarde gehad, aangezien pydev al een tijdje enkel in sid aanwezig is, maar blijkbaar bijna geen enkele mirror het pakket effectief ook had. Per toeval klikte ik op een Aziatische repo, die als voorbeeldigste leerling van de klas naar voren kwam, en het pakket dus wel bevatte. Ik zal me er later wel in verdiepen in pydev.

Tijdens taak 2 voor Algoritmen en Datastructuren heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van eclipse, en ik moet zeggen dat ik langzaam maar zeker hier de voorkeur aan geef boven Netbeans. Het heeft de interface natuurlijk als voordeel, wat gewoon GTK is, terwijl Netbeans de typische Java interface heeft. Verder had ik een iets comfortabeler gevoel bij het debuggen, en ben ik grote fan van het feit dat ze standaard tabs gebruiken (dat heeft in Netbeans heel wat moeite gekost om de oplossing te vinden, zie screenshot). Maar, ik was niet zo'n fan van de workspace aanvankelijk, maar heb nu door dat deze niet zo opdringerig als ik aanvankelijk dacht, al heb ik misschien toch nog een kleine voorkeur aan het systeem van losse projecten zoals in NetBeans, maar dat is zeker geen obstakel. Voor de laats puntjes zal ik nog wel eens in de opties verdiepen, zoals bijvoorbeeld een beperkte aanvulling van functies bij het indrukken van de tab zou handig zijn. Ik vraag me wel af waarom ze geen tango icoontjes gebruiken, maat soit.

Toch zal ik zeker niet altijd gebruik maken nu van eclipse, want op de computers in de computerzaal niet zo goed wekt, het blijft constant als je iets intypt hangen, wat het eigenlijk onmogelijk maakt om er mee te werken. Misschien is er wel ergens een plugin om netbeans projecten te gebruiken in eclipse, zodat ik thuis eventueel wel met eclipse kan werken. Hoef ik netbeans niet in de repo te stoppen voor mijn EeePC, want die zit niet standaard in de stable repo. Voordeel van Netbeans op mijn EeePC zou wel zijn dat het kleiner is in installatiegrootte. We zullen nog wel zien ;)

02/04/2012
Voila, ik ga deze tekst nu toch maar eens toevoegen. Is van voor de examens geleden. Ik was eventjes vergeten dat ik het zomeruur niet meer zelf moet aanpassen :P De categorie Computergebruik wordt bij deze wel "Unief", zodat ik niet steeds een andere categorie moet beginnen aanmaken ;)

05/04/2012, 15:31
Ik dacht er net aan dat ik de screenshot vergeten toevoegen was