Laatste obstakel?

Het laatste obstakel, zo zou het kunnen genoemd worden, maar dat is nu niet 100% waar, maar soit. Het gaat over het laatste obstakel voor een 100% plezante werking van Xfce. Nu had ik nog als laatste obstakel het feit dat Thunar niet 100% ondersteuning heeft voor bookmarks naar sftp:// adressen. Dat zorgt ervoor dat bookmarks pas zichtbaar worden als ze reeds gemount zijn, maar dat is nog niet zo heel erg, dat is snel gebeurd met gigolo, en als ik wil kan ik alles automatisch mounten, dus dat is een non-argument. Maar, als ik reeds gemount ben, kan ik die map niet selecteren in het Places menu, want die heeft helemaal geen ondersteuning voor dergelijk URLS.

Maar, gisteren bedacht ik al een leep truucje: als ik de mountplaats in de .gvfs map als bookmark gebruik, is het probleem opgelost. Maar, in die situatie mag ik onder geen omstandigheden de bookmarks vanuit Thunar aanpassen, want Thunar gaat die automatisch herberekenen naar de mooiere URL's. Nu is dit natuurlijk gemakkelijk op te lossen met een leuke reguliere expressie:
sed -i 's/^sftp:\/\/\(.*\)@\(.*\)\/\(.*\)$/file:\/\/\/home\/kevin\/.gvfs\/sftp%20for%20\1%20on%20\2\/\3/' .gtk-bookmarks

Nu, had ik pech, thunar is link naar de executable Thunar, en dus geen shell script. Dus heb ik alles in orde gebracht zodat het nu als een cronjob werkt. Echter, het voelt zo lap en tap aan ... En toen bedacht ik me een fantastische truc: maak gewoon een shell script die sed en Thunar uitvoert, in plaats van de link thunar. Dit doe ik met volgende code:

#!/bin/sh
sed -i 's/^sftp:\/\/\(.*\)@\(.*\)\/\(.*\)$/file:\/\/\/home\/kevin\/.gvfs\/sftp%20for%20\1%20on%20\2\/\3/' .gtk-bookmarks
exec Thunar "$@"

In Xfce 4.10, die begin 2011 zou moeten verschijnen, zou dit opgelost moeten zijn, maar ik hoop maar dat ze die nieuwe opmaak die je rechts ziet niet gaan zitten opdringen, maar het als optie behouden, maar ik denk het wel.