Xfce4 als standaard sessie

Donderdag heb ik op mijn kotpc mijn updates geïnstalleerd, waardoor GNOME 3 werd geïnstalleerd. De nieuwe interface werkt niet zonder proprietaire drivers, maar ik heb gisteren 11.11 aan mijn repo toegevoegd, dus nu werkte die wel, maar de vraag is hoe. Ik zou beginnen denken dat die overclock van ASUS uitgeschakeld is, zo traag ging het, en dat terwijl het toch (één van de) krachtigste ingebouwde GPU's is. Maar, hoe dan ook, die interface staat me niet echt aan, en de fallbackmodus is zo echt, zoals de naam het zegt, een laatste vangnet, maar geen volwaardige environment. Dus, heb ik ook meteen xfce4 geinstalleerd.

Nu heb ik daarmee "ingestemd" om ligthdm te gebruiken in plaats van gdm. Op zich geen ramp, zou allemaal wat sneller moeten opstarten, maar ligthdm heeft geen optie om de standaard sessie aan te passen. Nu op de wiki van Debian vind je enkel hoe in te stellen indien je gebruik maakt van startx, maar dat heeft geen effect. Als ik echter dezelfde lijn in .xsession plaats, werkt het wel!
exec ck-launch-session startxfce4

21/11/2011, 19:42:
Nu kon ik hiermee niet meer uitschakelen, enkel nog uitloggen. Door de regel aan te passen is dit wel terug mogelijk:
exec startxfce4