Wake on Lan (2)

Ik heb vandaag beslist hoe ik het ga doen met de wakeonlan van mijn computer. Het is tamelijk simpel: ik ga hem opstarten, maar afsluiten ga ik handmatig doen, voor als ik bijvoorbeeld ondertussen ben beginnen werken. Wanneer mijn computer gestart wordt krijg ik een mailtje, dus ben ik verwittigd dat ik hem terug moet uitschakelen. Het opnemen zal ik gewoon aan de cronjobs van mijn desktop toevoegen. Het starten doe ik met het volgende korte bash scriptje:

#!/bin/bash
online=`ping -c 1 192.168.1.2 | grep -c '100% packet loss' `

if [ $online -eq 1 ] ; then
	echo Starting 192.168.1.2
	wakeonlan 48:5B:39:35:D7:49
fi

En zo heb ik mijn eerste eigen bash script geschreven, kwa lengte kan het wedijveren met de klassieke hello world, maar het is net iets nuttiger en krachtiger :P

Een mooie tutorial die ik ook geraadpleegd heb: http://linuxconfig.org/Bash_scripting_Tutorial