Nieuwe computer en server

Twee weken geleden, dinsdag, was het zover: de onderdelen voor mijn nieuwe pc en server werden geleverd. Ondertussen is alles in orde, en ben ik langzaam maar zeker mijn server aan het inrichten.

In de basis is apache en php al geïnstalleerd, maar mysql nog niet. Dit gebeurd misschien dit weekend. Een ander iets is de irc server, die moet ik nog installeren.

Maar, ushare is wel al geïnstalleerd, welke zorgt voor het doorstreamen naar mijn nieuwe mediaspeler. Ik moet echter wel nog een script maken zodat de server automatisch wordt gestart bij het opstarten, nu moet ik dat nog handmatig doen met het volgende commando:
ushare -D -p 49200 -t -c /media/DOCUMENTS

Een tweede belangrijk element van mijn server is het opnemen, en dat staat nog niet op punt. Ik kan namelijk om de een of andere reden slechts opnemen als mijn server werd opgestart met mijn scherm aangesloten. Dat is een vervelend probleem, dat ik eventueel zal oplossen door een KVM switch.

De print server was een fluitje van een cent, dat was immers enkel cups installeren. Meer werk was de scan server. Ik kon gewoonweg de scanner niet vinden. Maar plots bedacht ik het: waarschijnlijk is hplip nog niet geïnstalleerd, en met het installeren van de pakketten hplip en hplip-data was dit opgelost.

Verder diende ik in het bestand /etc/default/saned RUN op yes zetten, wat ik ook pas later ontdekte (via een handleiding). Als laatste diende ik mijn computer toegang verleden in het bestand /etc/sane.d/saned.conf, en de server toevoegen op mijn computer in het bestand /etc/sane.d/net.conf.

Maar, bij de php scriptjes krijg ik steeds een aantal errors, die niets te maken hebben met het script. Het blijkt inderdaad een bug te zijn in de pakketten van Ubuntu in combinatie met de nieuwste versies van php. Maar dat is eenvoudig op te lossen.