Voeding

Vandaag een dag om nooit te vergeten: vandaag ging mijn PC in de coma. Toen ik vanmorgen me aan mijn computer wilde zetten zag ik dat hij uit was. Dus dan denk ik: elektriciteit is uit geweest. Tot ik op het knopje duw ... en er gebeurt niets.

Onmiddellijk alles los gekoppeld en gekeken waar het probleem lag. Gezien de uitblijvende reactie op de aan/uit-knop vermoedde ik problemen met de voeding, of evt. het moederbord. Dus haalde ik er een oude computer bij waarvan ik wist dat de voeding nog werkte, tot ik zag dat deze een 20-pins stekker had en dus onbruikbaar was,

Maar toen bedacht ik me een andere methode om de voeding te testen: De boksen worden immers aangesloten aan de voeding, dus als die aangaan, werkt de voeding en is het dus het moederbord (of de aan/uit-knop). Gelukkig gingen die dus niet aan.

Na het demonteren en eens ruiken ontdekte ik het: het rook verschoeppert. Nu heb ik bij Azerty zaterdag mijn pc besteld, maar nog niet betaald, aangezien ik nog geen bericht ha gekregen inzake de verzendkosten. Nu had ik daar al goedkeuring voor ontvangen en nu heb ik er de op een na goedkoopste voeding besteld. De goedkoopste zou dan wel goed werken, maar die tweede had toch nog enkele basis-beveiligingen. Daarnaast hadden ze die ook onmiddellijk op voorraad. Verder heb ik ook een ventilator besteld. Niet de stilste, maar het is dan ook voor het geval dat die voeding oorverdovend zou zijn, want wel een risico is als ik enkele reviews van enkele van die B-merk voedingen bekijk.

Voorlopig zit ik dus vast aan mijn EeePC, wel met gewoon scherm en muis. Toetsenbord is echter PS/2. Hopelijk heb ik dus nog deze week mijn nieuwe PC, al is dit nog niet zeker. Zeker nu ik nu ook vandaag niet betaald heb. Het bedrag is immers hoger dan de toegelaten 625 euro, eerder het dubbel. Zal morgen dus maar eens naar het kantoor gaan voor de overschrijving.