Online - Urbanus 2.0

Gisteren was het dan eindelijk zo ver: ik heb het forum gesloten, de plugins gedeactiveerd, en ik heb MyBB geupgraded van MyBB 1.2.14 naar 1.4.12. Naar de versienummers te zien was het nu het moment :P

Alles is vlot verlopen. Verder heb ik nog een aantal kleine bugs gevonden in het TangoBlue thema. Deze zijn gefixt nu, dankzij deze praktijktest. Waarschijnlijk zal ik het dan maar eens releasen, ik heb immers daar oooit de toestemming van P@trick voor gekregen.

Alles is vlot verlopen. Nu moet ik wel nog de cronjobs aanpassen om het nieuwe systeem te aanvaarden. Ik krijg met name van de Nieuwsbrief cronjob een hele reeks errors. Verder moet ik ook nog eens mijn icons purger runnen, want nu werkt dit niet.

Verder moet ik nog alle plugins terug downloaden en activeren. Als dat allemaal gebeurd is is mijn uploads site aan de beurt. Deze heeft namelijk ook last van afkickverschijnselen.

17/04/2010, 15:35:
De bestanden op Online - Urbanus Uploads zijn nu terug beschikbaar. De interface om in te loggen en bestanden te uploaden moet echter nog bijgewerkt worden. De basis van dit nieuwe systeem is een global die ik gemaakt heb op basis van de init.php file en global.php file van MyBB. Enkel wat nodig is van de global.php is meegenomen. Het merendeel van de init.php is meegenomen, maar ook daar zijn de nodige zaken geschrapt, of een eigen versie gekregen. Bijvoorbeeld de zaken die bedoeld zijn voor de gebruikers, aangezien ik een afzonderlijke tabel gebruik voor uploads.

17/04/2010, 17:26:
Online - Urbanus Uploads is ondertussen al enige tijd volledig geconverteerd. Alle problemen zijn opgelost, en er zijn ook enkele andere verbeteringen gebeurd. Zo heb ik onder andere ook het design verbeterd. Dat was namelijk nogal erg gebaseerd op center tags, het hele design stond vol met op elkaar volgende center tags. Nu is er slechts één enkele meer, die ik straks zal vervangen door een span.

17/04/2010, 17:46:
Zie juist dat ik vergeten ben om de delete functie te converteren ...

17/04/2010, 17:55:
En de upgrade is nu volledig. De volledige upgrade en alles dat er bij hoorde heeft dus een dag geduurd. Ik moet enkel nog eens dit blog bijwerken, maar dat zal ten vroegste voor volgende week zijn ;)