Ubuntu ME

Vorige week heb ik mijn computer gedowngraded naar Ubuntu Jaunty, aangezien ik niet tevreden ben over Karmic Koala, en voor Lucid is het nog te vroeg. Ik heb er te veel problemen mee gehad, het lijkt voor mij wel het Windows ME van Ubuntu.

De problemen die ik had:
- CUPS startte niet vanzelf
- Apache startte niet van zelf
- MySQL sloot niet correct af, en wou plots helemaal niet meer installeren
- OpenBVE wilde niet installeren
- MythTV wilde niet installeren
- ...

Daarom heb ik besloten terug te keren naar Jaunty, en het bevalt me erg, de rustige stabiliteit van deze oudere versie. Ik wilde wel nog even kijken om vlc up-te-graden, maar de backport die ik heb gemaakt werkt niet. Nu heb ik een meer officiële backport gevonden van 1.0.2. Zal misschien eens kijken of ik er nu op basis van de afhankelijkheden daarvan een backport kan maken van 1.0.4. De reden hiervoor is dat bij 0.9.9, de standaard versie van Jaunty, het beeld start in een afzonderlijk venster. En 1.0.2, althans onder Karmic, kon het venster niet vasthouden.

30/01/2010, 17:22:
Het lijkt bij de versie van de repo die ik gevonden had wel goed te gaan, mijn eigen backports werkt niet, waarschijnlijk door een te oude versie van Qt.