een+

Sinds 14 december kan ik via mijn antenne nu ook een+ ontvangen. Daarmee kan ik alle binnenlandse SD zenders van de VRT ontvangen. HD zenders zitten er bij DVB-T nu natuurlijk nog niet direct in. Commerciële zenders zouden naar verluid hun intrede doen gedurende 2010. Dat is mogelijk door de verkoop va het antenne park van de VRT aan Norkring.

Hopelijk gebeurt dit ook, en zal dit ook tot de gratis zenders behoren. Dan heb je dus een standaard aanbod, gratis via de antenne, al denk ik dat er hoe dan ook een betalend aanbod zal komen, maar misschien dat er toch enkele van de nieuwe kanalen ook FTA wordt.

Op een+ worden voornamelijk sportevenementen, Villa Politica en nu bv. Music for Life uitgezonden. Veel heb ik dus niet gemist :P Op Canvas is wel meer een vaste programmering: er is tussen 8 en 11 uur 's avonds een extra programmering die een aanvulling moet bieden ten opzichte van de normale Canvas programmering. Ook heb ik al geregeld gezien dat de minder populaire sporten daar hun uitzending krijgen. ik verwacht dat het op een+ ook de minder populaire sporten zullen zijn.

Nu heb ik met mijn antennetje dus in totaal 4 TV-zenders, en een heleboel radiozenders. Niet slecht als je er niets voor moet betalen. Daarnaast ben je met DVB-T tenminste vrij om het gewoon op je PC te bekijken. Bij Belgacom kan je ook de basis zenders op de PC bekijken, maar je betaalt er ook genoeg voor. Bij Telenet zou de encryptie aan uw digicoder gebonden zijn, en dus niet te benaderen vanaf de PC.