Opnemen met DVB-T

Gisteren melde ik nog dat ik nog niet gevonden had op te nemen, vandaag is het zo ver: ik heb de functionaliteit van VLC doorgrond :P

Met de :demux :demuxdump-file=/TV/laatste.avi lukte het niet. Ook vanuit vlc via opslaan lukte het me niet. Echter, na wat zoeken las ik dat er een record knop is in VLC. Door de geavanceerde besturing te activeren krijg ik een mooi rood bolletje. Als ik er op druk wordt de uitvoer inderdaad bewaard in een ts bestand met alles er op en er aan. Nu is dat allemaal leuk, maar ik moest natuurlijk nog het commando vinden.

Na wat zoeken met google vond ik een commando met sout. Nu heb ik daar wat aan gefoefeld, en uiteindelijk ben ik tot het volgende commando gekomen:
cvlc dvb://frequency=482000000 :dvb-adapter=0 :dvb-bandwidth=0 :program=4112 sout="/media/TV/Witse/laatste.ts"

Opvallend is de cvlc. Die wordt aangeraden bij het gebruik van vlc via de commandline. Hoef ik niet meer de interface op http zetten om te kunnen opnemen. Handig!

Verder heb ik ook gezien dat ik ook de volledige frequentie kan opnemen. Zo kan ik dus alle radio en TV kanalen tegelijk opnemen. Echter, Avidemux kan niet overweg met meerdere beeldkanalen, dus zou ik als ik dat wil gebruiken eerst de verschillende kanalen moeten scheiden in afzonderlijke bestanden.

Hoe ik het beeld zal encoden weet ik nog niet. Indien mogelijk zou ik niet encoden. Met de bitrate zit het in ieder geval goed: het beeld is scherper, en er zijn 25 beelden per seconden ipv 30, waardoor die automatisch al kleiner wordt. Als alles meevalt hoef ik dus enkel te knippen en te plakken. Echter, het feit dat het beeld staat ingesteld op 576 lijnen, maar dat de zwarte banden bij breedbeeld-uitzendingen niet worden meegenomen kan een probleem vormen.