Xubuntu 9.10

Omdat er nogal wat probleempjes lijken te zijn met GNOME 2.28 heb ik gisteren het pakket xubuntu-desktop geïnstalleerd. En dit lijkt veel beter te werken. Het kwam een beetje door de probleempjes die ik heb met Ubuntu 9.10:
- Mijn symlinks verplaatsen zich gewoon op het scherm. Ik vond daar een bugreport over bij Debian, maar die wijst er op dat het reeds gefixt is, tenzij het een Debian patch is die Ubuntu niet meenam.
- Het panel gebruikt na een tijdje zo'n 70MB ram, en soms werkt het dan niet meer (tja, er is dan ook maar 512Mb beschikbaar ...)
- Firefox had een probleempje met het scrollen, heb ik niet onder Xubuntu
- Diskette station staat vermeld in nautilus, terwijl ik er geen heb, dat was vroeger niet het geval, al kan het zijn dat dit komt doordat die nog geïnstalleerd was bij de installatie van Ubuntu 8.04

In het algemeen heb ik de volgende problemen:
- Synaptic markeert alle programma's die niet geüpdatet werden als handmatig geïnstalleerd
- Printen werkte niet meer, al heb ik dat nu kunnen oplossen door CUPS opnieuw te installeren
- Bij het installeren neemt AppArmor een tamelijk grootte opstarttijd in beslag

Daarom heb ik besloten zo snel als mogelijk een verse installatie te doen van Xubuntu 9.10. Daarbij gebruik ik wel via Xfapplet de systeembelasting en klok van Ubuntu. De eerste is omdat die veel detailrijker is dan die van Ubuntu, en de tweede omdat de klok van Ubuntu een kalender heeft en ik kan er verschillende tijdzones selecteren waardoor ik an zien hoe laat het is als ik bv. naar iemand anders mail, ...

Verder moet ik wel zelf natuurlijk de vino-server starten om zo vanaf mijn EeePC mijn pc kan overnemen. Dit doe ik gewoon met het volgende commando:
/usr/lib/vino/vino-server