Online - Urbanus beta 1

Gisteren heb ik heel wat vorderingen gemaakt met mijn nieuwe systeem. Ik heb de nodige Rewrite regels geschreven zodat alle pagina's die niet bestaan en eindigen met .php worden doorgestuurd naar pages.php. Ook zal ik vanaf nu geen bestand meer maken voor de geautomatiseerde archief pagina's, maar via de volgende Rewrite regel zal ik die dan doorsturen:

RewriteEngine on
RewriteRule ^nieuwsbrief_archief_200([7-9]*).php nieuwsbrief_archief.php?year=200$1 [L,QSA]
RewriteRule ^nieuwsbrief_archief_20([1-9][0-9]*).php nieuwsbrief_archief.php?year=20$1$2 [L,QSA]

Bij het pages systeem heb, zoals ik eergisteren hier al zei, telkens de gebruikers-taal eerst geprobeerd, en daarna de andere taal. Als in geen van beide talen een template wordt gevonden stuur ik een 404 error.

Daarmee heb ik nu al één pagina in het nieuwe systeem gestopt, namelijk de links pagina. Vanavond zal ik er aan werken om alle pagina's in het nieuwe systeem te integreren. Daar horen de meeste pagina's toe, alleen de nieuwe nieuwsbrief pagina's, de strips, de songteksten en downloads zijn nog afzonderlijke php bestanden. Die zal ik dan moeten aanpassen aan het MyBB template systeem.

ALs dat afgerond is zal ik nog een kleine plugin maken die het menu laadt voor het forum. Daarna is er nog één iets nodig om het gehele systeem door te voeren naar de echte site: het thema van Paretje's blog eens serieus onder handen nemen zodat het terug inpast in het nieuwe systeem.

De 404 Not Found pagina:

De links pagina:

Links pagina in het Engels: