Online - Urbanus 2.0 alpha 2

Ten tijde van de MyBB 1.4 beta's had ik mij eens bezig gehouden met het herontwerpen van Online - Urbanus, gebruikmakend van MyBB als basis. Nu heb ik een tijdje geleden een nieuw systeem voor de indeling van mijn tijd tijdens de vakantie bedacht: 's avonds in mijn bed de kleinere plugins + Online - Urbanus 2.0, tijdens de dag de Game Section.

Daardoor ben ik vanavond nu echt terug begonnen met het volledig herbouwen van Online - Urbanus. Maar er was iets dat ik totaal wilde omsmijten: het rechtse menu. Dat die laatste posts daar niet meer zichtbaar zijn is niet zo erg, dat was in feite een eerste stap om de twee componenten samen te brengen, en nu zijn we al aan een volledige samenvoeging toe!

Maar, op dit blog heb ik het rechtse menu nodig om de specifieke zaken van het blog in onder te brengen. Nu heb ik daar onlangs een oplossing voor gevonden: de categorieën en archief worden in de linkse menu balk geplaatst, met hetzelfde design als het gewone menu. Het onderdeel menu zal ik in het welkom-blok plaatsen.

Verder heb ik de global herzien, aangezien MyBB toch al aardig wat bugfixes heeft gehad het laatste jaar, dus wilde ik even kijken of alles nog up-to-date was. Daarbij heb ik enkele fouten die ik toen heb gemaakt recht gezet, en enkele dingen meegenomen. Zoals de code voor de pm warning, gesloten forum en verbannen gebruikers. Nog iets anders dat ik heb meegenomen is het navigatie systeem, wat me misschien wel handig lijkt, en aangezien het zoiezo in het TangoBlue design zit ...

Morgen zal ik alle pagina's converteren naar het nieuwe systeem. Maar ik heb een systeem in gedachten waardoor ik niet langer steeds een php bestand moet maken om een template te laden en te tonen. Vanaf nu zal ik alle niet bestaand pagina's doorlinken naar page.php. Daar zal ik kijken of er in de taal van de bezoeker een gelijknamige template in de database zit. Indien nee, dan eens kijken naar de andere taal. Wanneer die er wel een heeft die pagina tonen, met een warning. Wanneer er in geen van beide talen een template wordt gevonden een 404 tonen.

Daarmee had ik nog een probleempje: hoe verkrijg ik de titel van die pagina voor de navigatie. Dat heb ik nu uitgedokterd: via reguliere expressie op de thead ;)