Game Section Download system

Vandaag heb ik het systeem om games te downloaden op de Game Section eindelijk aan de praat gekregen bij PCextreme.

Ik had de work-around voor de bug die er voor zorgde dat alle ellende met het domein startte had ik al op 5 juli geschreven, en dat ging perfect, althans lokaal.

Nu had Icy faviouz me iets interessants medegedeeld. Met die informatie kon ik wat gerichter gaan zoeken: waarom gaan die twee spelletjes wel, en al die anderen niet?

Eerst heb ik gekeken of er een verschil was tussen de permissies van die twee files, en andere. Dit bleek niet het geval te zijn. Maar na wat te prutsen met de code viel me opeens iets op: beiden hadden slechts een zeer kleine naam. En na wat testen bleek hij te blijven stroppen bij 4 karakters + de extensie.

Als ik de bestandsnaam van zo'n swf bestand kopieerde naar gedit bleek dat die 99 karakters lang was. En dat lijkt me een opvallend getal om willekeurig te zijn, dus heb ik maar snel eens in pcltar.lib.php op het getal 99, en al snel bleek dat men stopte wanneer de bestandsnaam van een bestand dus langer dan 99 karakters was.

Na wat zoeken op google vond ik deze pagina, waaruit ik kan concluderen dat er dus ooit een idiote limiet was voor bestandsnamen tot 99 karakters. u is dit heden te dagen opgelost, en kan die cotrole dus verwijdert worden. Verder is de controle in pcltar volgens mij incorrect, aangezien de limiet volgens mij slaat op bestandsnamen in een tar, en niet van de bronbestanden, en aangezien die gewoon verwijderd worden ...

Met die aanpassing is het probleem nu in ieder geval opgelost ;)