RSS feeds

Ik vind RSS feeds een fantastisch gegeven: je kan gewoon alle nieuws bijhouden zoals je je mails bijhoudt, en dat terwijl het och niet wordt geleverd via mails. Als reader gebruik ik Thunderbird, ingesteld om de webcontent te tonen ipv. de samenvatting.

Dat is heel handig: je krijgt immers gewoon de webpagina te zien zoals je op de site zou zitten, maar dan in Thunderbird, en je kan gemakkelijk zien welke sites een nieuw bericht hebben.

Nu is het bovenstaande wel niet altijd waar: als de RSS feed zelf de content mee levert wordt die immers getoond, ipv. de webpagina. Nu heb ik toch liever de webpagina. Ten eerste is die soms toch leesbaarder door de opmaak, en ten tweede worden op die manier hoef je niet de pagina te laden in je browser om te zien of aanpassingen zijn aan de pagina.

Nu is dat bijvoorbeeld vaak het geval bij hetlab.tk sinds Henk het systeem heeft aangepast zodat de feed er wat aantrekkelijker zou uitzien. Nu was ik bijvoorbeeld daarstraks nieuwsgierig of er aanpassingen waren aan het laatste bericht, waar er al de nodige aanpassingen waren aan gebeurd. Dus, ik ging even naar Thunderbird en zag er dat ik slechts de eerste versie van het bericht kon zien, zonder de vele toevoegingen.

Dat was voor mij de aanzet om even een scriptje te maken die voor mij gewoon een feed laadt, de content tags er uit verwijdert en de resterende feed teruggeeft. Door nu dit adres te gebruiken voor mijn "abonnement" op hetlab.tk kan ik nu terug het verloop van een artikel volgen in Thunderbird!

Het scriptje:
http://uploads.online-urbanus.be/6a74d7938a9773692af928a031c6eaab

Daarna kan je gewoon de feed bereiken vanaf, bijvoorbeeld, http://uwpc/uwmap/loadrss.php?url=http://www.hetlab.tk/feed

07/07/2009, 17:50:
En het lijkt te werken! Waarschijnlijk zal ik in de toekomst wel meer RSS feeds naar dit nieuwe systeem overschakelen ;)