Notes

Onder GNOME gebruik ik altijd het handige programmaatjes Thomboy voor het bijhouden van kleine notities, maar de installatie daarvan kost me meer dan 50MB, en dat heb ik het er niet voor over.

Dan maar naar een ander programmaatje zoeken. Na heel wat programma"s te hebben gevonden en enkele getest kwam ik bij Zim terecht. Het is in feite een wiki programma, maar het neemt slechts enkele MB's is en dus zeker geschikt.

Maar nu kom ik tijdens het typen van het vorige bericht, ik heb ze eerst op mijn Eee getypt, en dan pas online geplaatst, toch niet een standaard notes plugin van Xfce tegen zeker? Nu heb ik dit dus aan mijn panel toegevoegd, en zal dus mogelijk voor notities dat programmaatje blijven gebruiken. Zim zal er desalniettemin niet van verwijderd worden, want voor iets langere tekst is dit veel gemakkelijker.

Wat ik wel spijtig vind is dat het geen standalone gedeelte heeft, want nu moet dit constant draaien terwijl ik het slecht af en toe nodig heb. Misschien verwijder ik het terug en voeg ik het enkel toe indien nodig.