apticron

Het begon me al een tijdje op mijn systeem te werken dat de updates automatisch werden gedownload. En had al in het snotje dat apticron de schuldige was. En toen ik daarstraks de updates installeerde was ik het beu en ben ik eens gaan kijken naar de laatste changelogs van apticron.

Daar vond ik iets interessants, namelijk dat de holded packages niet meer in de lijst worden opgenomen sinds 1.1.22, dus het kan gerust zijn dat ik eens een nieuwe(re) versie in de backports zet. Waarschijnlijk zal dat dan 1.1.25 of evt. 1.1.31 zijn.

Maar soit, dat doet er niet toe. Dus, dan maar even in het script gedoken, en als snel heb ik de schuldige gevonden in /usr/sbin/apticron:

# do the upgrade downloads
	/usr/bin/apt-get -qq -d allow-unauthenticated dist-upgrade >& /dev/null

Dit heb ik dan maar even aangepast met dit:

# do the upgrade downloads
	#Change by Paretje to prevent the prevent apticron to download the packages
	#/usr/bin/apt-get -qq -d allow-unauthenticated dist-upgrade >& /dev/null

Nu maar eens afwachten of het ook zal werken he ...

[hr]

Paretje's Repository
Begin deze week heb ik trouwens enkele wijzigingen aangebracht aan mijn repo. Ik heb de extras sectie verwijderd en de bestanden die er in stonden verplaatst naar games. Verder heb ik het spel Freecol, dat ik in het weekend ontdekte, aan de repo toegevoegd.

Verder had ik al een tijdje firefox 3.5 toegevoegd, al was het eigenlijk nog niet de finale beta. Toch zal ik het nog niet updaten, aangezien er waarschijnlijk toch (bijna) geen wijzigingen in zijn, aangezien het het pakket is die ik downloade van de Ubuntu site net na de release van de nieuwe beta. Bij de volgende beta zal ik het wel updaten.

Voor simutrans behoud ik trouwens 100.0, want nog 101.0, nog 102.0 werken volledig naar behoren.