Linksys

Ik heb zojuist de Linksys die ik een tijdje geleden gekregen had aangekoppeld aan mijn D-Link router. Dit omdat ik het beu was telkens mijn netwerk kabeltje uit het schof te halen om te kunnen connecten met het netwerk, en dan nog voor ik ga slapen dat terug in het schof te stoppen.

Daarom wilde ik de Linksys aankoppelen op het netwerk om zo een met één klik uit te schakelen draadloos netwerk te verkrijgen. Mijn D-Link router heeft namelijk draadloze functionaliteiten, maar dan moet deze constant aanliggen, en daar heb ik geen zin in. In verschillende opzichten, waar veiligheid er zeker een van is, is het dan ook beter een afzonderlijk uitschakelbaar apparaat te hebben die deze taak tot zich neemt.

En dat is dus ook wat er gebeurd is: de Linksys heb ik aan de draad gehangen die anders aan mijn Eee PC hang, en krijgt internet van de drie-stekker-blok die op de kast naast mijn bed ligt. Zo hoef ik dus gewoon de schakelaar uit te zetten en het draadloosnetwerk is terug uitgeschakeld. inschakelen gaat even snel.

Op deze manier ontstaat een nieuw afzonderlijk deel van het netwerk die niet te bereiken is vanuit het bestaande netwerk. Omgekeerd kan dit echter wel, wat ook nodig was.