How To: Veranderen van opstartscherm

Overlaatst zag ik dat ik nog een soort van How To heb staan op een computer om het bootscherm van Ubuntu aan te passen. Deze is nog gemaakt voordat er sprake was van een blog maken waar ik al mijn bevindingen op kon posten. Omdat ik toch even bezig was geweest om de nodige informatie op te zoeken, had ik dan waarschijnlijk dit tekstbestand gemaakt:

ma 12 feb 2007 20:37:32 CET

sudo ln -sf /usr/lib/usplash/usplash-theme-xubuntu.so /usr/lib/usplash/usplash-artwork.so
sudo dpkg-reconfigure linux-image-$(uname -r)

Nu is het gebruik van deze commando's in feite helemaal niet meer nodig, aangezien je dat ook kan doen met de Opstart-Manager, desalniettemin kunnen ze altijd nog eens van pas komen, en staan ze nu op mijn centrale (gemakkelijk doorzoekbare) plek ;)