Hauppauge WinTV PVR 150

Vandaag toen ik thuiskwam zei mijn buurvrouw en zoon dat er een pakketje voor me is toegekomen. Ik natuurlijk naar daar, en inderdaad: mijn TV-kaart, harde schijf en USB-stick waren toegekomen van Codima.

Normaal kuis ik mijn kamer op vrijdag, maar dat is dus niet gebeurd, aangezien ik het niet kon laten om eerst mijn TV-kaart te bekijken, en natuurlijk de bijhorende harde schijf, is het er niet meer van gekomen. Ik mijn doos open alles eens bekeken, en dan naar boven, de kaart er in.

Het eerste wat ik dan deed was tvtime installeren, zonder veel succes. Op het internet las ik dat die programma's dikwijls niet werken, met als reden gebruik van de oude versie van v4l, en het niet overweg kunnen met de hardwarematige encoder.

Nu, VLC zou wel werken, alleen kreeg ik geen geluid. Na wat gesukkeld is alles toch nog goed gekomen, door de instellingen van vlc te resetten. Een groter probleem was het feit dat bij het opnemen het geluid niet synchroon liep met het beeld. Door in te stellen op "Dump volledige invoer".

Nu ben ik bezig met de eerste digitale versie van De Collega's. De laatste aflevering van de tweede serie (gisteren uitgezonden) ben ik momenteel aan het opnemen. Zonder gebruik van een codec heeft dat wel een resultaat van 3GB per uur, wat wat veel is. Waarschijnlijk zal ik dan ook kijken voor andere dingen van De Collega's (en andere oudere zaken) zal ik eens kijken voor een XviD codering zonder (zichtbaar) verlies.

Hier heb je een eerste screenshot: De Collega\'s