Installed-Size

Eindelijk: ik heb het verlossende antwoord gekregen op mijn vraag omtrent de Installed-Size optie in de Debian pakketjes. Daarmee kan ik nu alles wat in een ander pakket geleverd door Ubuntu of Debian wordt gedaan ook doen. Mijn pakketjes werkten zonder dit ook, maar je kon ook niet te weten komen hoe veel ruimte het zou in beslag nemen op de harde schijf vóór je het installeerde.

Daarom zal ik straks, voor ik Usermap voor MyBB 1.4 afwerk, mijn pakketjes een update geven, zodat mensen die in de toekomst de waste en food pakketjes installeren van op mijn repository ook gewoon zijn hoeveel dat dan zal innemen.

Verder wordt er binnenkort waarschijnlijk een nieuwe "versie" van Simutrans in de repo gezet, want bij Debian zijn ze aanbelandt bij 100.0+ds1-3, en ik verwacht dat Ubuntu dat ook zal hebben. Binnen een week of zo kan je je dus aan een update verwachten. Wanneer Ubuntu niet volgt zal ik het pakket van Debian gebruiken. Als ik me niet vergist is er namelijk geen enkel verschil tussen het pakketje van Ubuntu en Debian, behalve degene die het pakketje volgens het pakketje onderhoud.

Die nieuwe food en waste pakketjes zullen trouwens geen nieuw versienummer krijgen, aangezien er behalve die tag niets veranderd en het dus nutteloze kilobytes zouden zijn.

Gebruik?
Het gebruik van mijn repo interesseert me, maar niet in die zin dat ik het zou stoppen omdat het niemand gebruikt. Er zijn wel al pakketjes gedownload, maar volgens mij heeft het nog niemand echt in zijn source.list toegevoegd. Niet erg, dat kan nog altijd komen he ;)