MyBB 1.4

Zo'n 14 dagen verscheen MyBB 1.4, de langverwachte nieuwe versie van MyBB 1.4. De periode na zo'n release verloopt altijd nogal hectisch: plugins moet geüpgraded worden en mensen stoten op problemen in de nieuwe versie, ondanks de zorgvuldige test-procedure.

Bij mij is het de bedoeling dat de Usermap plugin morgen wordt bijgewerkt. Daarna ga ik een beetje tijd investeren in MyBBDesign. Deze draait namelijk nog op MyBB 1.2, en dat willen we veranderen. Verder zullen er ook nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd én alles komt terug in een nieuw jasje.

Daarna zal ik mijn Reputatie Manager upgraden. Die moet in feite volledig herschreven worden. Verder zal de Game Sectie een experimentele MyBB 1.4 versie krijgen gebaseerd op Game Section 1.1, zonder AdminCP.

Wanneer Game Section 1.2 dan klaar is, dan zal ik Online - Urbanus volledig laten overstappen op mijn systeem gebruikmakend van MyBB 1.4. Dat wil zeggen dat alles met elkaar verboden zijn, en dat zal dus verder gaan dan enkel de skin.

Vandaag wilde ik nog eventjes een nieuw ideetje doorvoeren, maar ik deed het te vluchtig en het ging fout. De backup die ik ervoor maakte met MyBB leek niet te werken (ik heb het bord nog niet overgezet naar de MyBB 1.4 GOLD. Dat is omdat ik het al lange tijd niet meer gebruikt heb. Ik had nog wel een backup van half-juli, en ik heb blijkbaar niets meer gedaan meer naar het einde van de maand.

Dit voorvalletje heeft er wel voor gezorgd dat mij cronjob nog wat uitgebreid is, er zijn met name terug 2 lijnen toegevoegd die de goede gang van zaken van de backup van de database van mijn offline Online - Urbanus versie verzekert.

Ook ben ik beginnen te denken om misschien ook PM meldingen te tonen, want dat had ik er oorspronkelijk uitgesloopt voor de site. De container is in ieder geval onzichtbaar nu. Ook zal ik dan de plugin klaarstomen die alle aanpassingen aan het forum regelt (laden van menu, ...) en documentatie over die ene aanpassing aan de bestanden: het bepalen van de taal.