Media Center met MythBuntu

Binnenkort krijg ik normaal gezien een computer van mijn neef, want deze zal een laptop kopen.

Ik loop al een tijdje met het idee van een Media Center rond, en dit is de ideale gelegenheid. Normaal zal ik in augustus een drietal weken werken, waardoor ik dus een beetje geld zal hebben voor de nodige aanpassingen, waarvan de voornaamste een TV-kaart.

Voor mijn Media Center zal ik, uiteraard MythBuntu gebruiken, welke op zijn beurt gebruikt maakt van MythTV. Hetgeen ik er al van gezien heb ziet er goed uit, en het lijkt me een prima distributie voor een Media Center, zonder veel overbodigheden (het gebruikt verder het lichte XFCE4).

Tot voor kort stond de router beneden in de kamer van mijn ouders (daar komt de telefoonleiding binnen). Dat wil zeggen dat ik voor mijn Media Center een kabel zou moeten maken van meer dan 20 meter! Dat is natuurlijk wat veel, zeker als je weet dat er al een telefoonkabel naar boven loopt voor in noodgevallen, en ik heb heel wat Cat5 kabel, maar geen 20 meter aan een).

Gisteren heb ik dat dan ook voltooid en heb ik een tang (crimp tool) en twee RJ45 connectoren gekocht. Die connectoren kosten niets (€1,33), maar die tang vond ik vrij duur, maar die zal ik wel "voor het leven" hebben. Zo heb ik dan een nieuwe kabel gemaakt die van de router naar mijn computer loopt. De kabel die gebruikt werd om van mijn router naar mijn computer te gaan gaat nu van de router naar de computer beneden.

Op die manier is de eerste stap gezet in de richting van mijn Media Center, waar zeker nog meer over zal volgen.