Paretje's Repository

Begin deze maand melde ik dat ik net had gezien dat in het debian pakket van Simutrans geen afvalverwerking of voedselproductie bevatte. Toen heb ik dat zelf toegevoegd, maar heb dan ook eventjes gekeken om er een pakket van te maken.

Ik had daar toen een paar probleempjes mee, met name met de optie Installed-Size. In feite weet ik nog altijd niet hoe ik daaraan moet komen. Ik had echter een tijdje geleden het pakket falcon tegengekomen waarna ik wel goesting kreeg om eens een repository samen te stoppen. Ook had ik al ontdekt dat die optie niet verplicht was, en dus mijn pakket correct is.

Met falcon is het eigenlijk heel simpel, zolang je de documentatie goed leest. Die documentatie klopte echter niet met het pakket bij Ubuntu. Die is namelijk aangepast om een conflict met een ander pakket met (ongeveer) die naam te vermijden. Zonet heb ik echter gezien dat ik dan waarschijnlijk gewoon falcon-start moet gebruiken in plaats van falcon.

Ik heb dan mijn repository ingesteld en mijn pakketten toegevoegd. Daarna zag ik ook dat je met de functie mirror geen mirror maakt van een andere repo, maar een van de repo die je gemaakt heb. Op die manier kan ik die repo dus publiekelijk maken zonder problemen.

En dat is nu gebeurd: Paretje's Repository staat nu online:
http://repo.Online-Urbanus.be

24/07/2008, 22:05:
Er is een categorie toegevoegd voor dit nieuw project. Verder zal er in de toekomst waarschijnlijk nog een pakket komen voor pak128 van simutrans, na controle of dit wel onder een vrije licentie valt. Verder zullen pakketten die ik mis in Ubuntu vanaf nu hierin toegevoegd worden.