Verdere integratie na MyBB 1.4

In de maand maart werd een heus integratie-programma gestart welke resulteerde in een integratie qua design van de site, het forum en dit blog.

Later werd er ook hard gewerkt om dit alles te laten passen in XHTML 1.0 Transitional.

Maar daar zal het niet bij ophouden: ik heb plannen om na de release van MyBB 1.4 en de release van Game Section 1.2 even Online - Urbanus nog eens onder handen te nemen. Het plan is om de site te laten putten uit MyBB 1.4, maar dan een uitgeklede versie. Daarnaast ga ik waarschijnlijk eens kijken naar de huidige plugin voor de brug tussen MyBB en Wordpress om dezelfde user-database als op het forum hier te kunnen gebruiken.

Aangezien de site gebruik zal maken van MyBB zal deze veel gemakkelijker aangepast kunnen worden door middel van MyBB-templates. Ook de taal op de site zal samenhangen met het forum, maar met als voorkeurstaal Nederlands in plaats van Engels, gezien de Urbanus-oorsprong.

De bepaling van de taal zal als volgt verlopen: -- 1. Is het een geregistreerd gebruiker, dan wordt de taal van op het forum gebruikt -- 2. Is hij geen gebruiker, dan zal gekeken worden als hij de taal heeft veranderd via een cookie, zo ja, dan wordt die geselecteerde taal gebruikt -- 3. Is dat niet het geval, dan zal gekeken worden of er Nederlands staat in de voorkeurstalen van de gebruiker via de browser, indien ja, wordt het Nederlands -- 4. Indien nee, dan wordt er Engels gebruikt

Mogelijk wordt dit ook toegepast op dit blog, dat is nog onduidelijk.

Het menu wordt in dezelfde stijl gehouden zoals nu, maar ik zal wel kijken of het niet mogelijk is dat te baseren op JavaScript, zodat die frames weg kunnen worden gelaten. Ook zal worden gekeken om de indeling menu - inhoud - bar kan worden gebaseerd op div's, in plaats van tabelletjes.

Hiermee zal de site heel wat moderner worden qua onderliggend systeem, en zullen heel wat dingen gemakkelijker aan te passen zijn.

Ow, en, de blauwe achtergrond kleur zal dan definitief tot het verleden behoren, die zal niet meer ondersteund worden. Momenteel is dat al het geval met het blog, deze ondersteund dat niet. Daarstraks ontdekte ik het resultaat daarvan:
Blauw menu, witte pagina