Oude backups

Ik heb zonet een systeempje gemaakt die op basis van een argument aan het commando die map alle backups verwijderd, behalve de laatste 21 (=3 weken).

Via een cronjob laat ik altijd dagelijks een backup maken van de verschillende databases, zowel op de servers van Online - Urbanus al de Game Section. Na een tijdje kan het aantal backups ferm oplopen en dan krijg je verschrikkelijke hoeveelheden aan oude backups, en dus ook megabytes.

Nu heb ik een php-systeempje gemaakt die de map, meegegeven als een argument, met backups van een van de databases uitleest en enkel de laatste 21 behoud. Dat laat ik dan elke week "draaien" en het aantal backups wordt nooit meer dan 28 (na het maken van de 28ste wordt het script gemaakt).

En ook op mijn eigen computer komt het van pas, hier laat ik immers elk uur een backup maken, waardoor het aantal al was opgelopen tot 1658! Nu is de laatste 21 wel heel weinig als je er 24 per dag maakt. Het aantal is dan ook 250 geworden en het wordt hier elke dag uitgevoerd.

Dat groote aantal backup op mijn eigen computer is er gekomen na wat problemen tijdens de development van de Game Sectie 1.0. Toen was ik de database (en vooral de templates die ik nog nergens had opgeslagen) kwijtgeraakt. Sindsdien wordt er lokaal elk uur een backup gemaakt.